Välkommen till Isis Källa Naturmedicin -

källan till helhet och balans          

kiroterapi

Kiroterapi innebär metoden att åstadkomma förflyttning av skelett, senor och muskulatur utan att manipulera, som tex vid kiropraktik eller naprapati. Det är alltså en mjukare behandling, som tillåter kroppen att släppa låsningar och blockeringar när den är redo. 

För att åstadkomma detta behövs egentligen inte så mycket mer än att låta kroppen slappna av. Här använder jag mig av olika stretchmetoder, och eftersom jag älskar yoga har jag hämtat många av rörelserna därifrån.
Det handlar om att på minsta smärtsamma sätt öppna upp skelettet och muskelgrupperna så att de hamnar i rätt läge.

Du ligger på bänken, "gör ingenting" och jag flyttar på din kropp till den position som behövs för att släppa på låsningen. Jag arbetar nära skelettet, senor, leder och muskelfästen för att avhjälpa spänningar och felställningar.

Ibland behöver vi även arbeta med de känslor och tankar som finns kring smärtområden i kroppen. Många gånger hamnar  vår stress, oro, sorg, ilska och andra tunga energier på olika ställen i kroppen när vi inte förmår bearbeta dessa tillstånd. Eftersom dessa blockeringar inte finns på fysiskt energiplan, behöver vi adressera dem på rätt nivå. Först då kan den fysiska reaktionen släppa. Detta sker med tex visualiseringar och avslappningsövningar.