Välkommen till Isis Källa Naturmedicin -

källan till helhet och balans          

Skolios

Detta är en vridning av ryggraden, ofta i s-formation. Minst sagt en slags deformering av skelettets naturliga uppbyggnad.

Detta kan ha sina orsaker i genetisk påverkan, men kan också uppstå efter fysiska trauman, som tex fallskador.

När jag första gången kom i kontakt med skolios trodde jag faktiskt inte att den gick att behandla. Min första skoliosklient hade besökt kiropraktor av och till i 20 år för sina ryggproblem, vilka kvarstod. Det tog många år att behandla hennes rygg, men jag är stolt över att kunna säga att krökningen försvann, och det sista halvåret arbetade jag med att lägga bröstkorgens alla revben, bröstben, nyckelben och skulderblad till rätta.

Idag har jag behandlat ganska många personer med skolios, och vet att även om det tar tid, så går det! Det är alltid lika roligt att höra människor berätta om att deras kläder nu sitter rakt, eller att de faktiskt kan räta på ryggen, eller sträcka armarna rakt upp utan att det gör ont.

Det viktigaste under en sådan här åtgärd är att hela tiden se till energibalansen i kroppen, få ett bra flöde i kroppens alla delar, och dessutom lägga alla muskler till rätta.

Muskler är som skelettets kläder, kan man säga. Om de ligger fel kommer skelettets delar också att ligga fel. Betänk att skelettdelarna egentligen är "lösa", sammanhållna med ligament och därefter klär musklerna på skelettet och bildar kroppsformen.

Egentligen är det alltså arbetet med muskulaturen som tar allra längst tid. Men med tålamod går det, och jag är helt fascinerad över att man kan få böjda ben, som revbenen, att förändra sin form när muskulaturen ligger rätt.

Om du tänker dig att du sätter ett gummiband över en bunt papper, så böjer sig pappersbunten under pressen av gummibandet.

Gummibandet är muskulaturen och pappret är skelettet i det här exemplet. Genom att mjuka upp muskulaturen släpps trycket på skelettet av.

Därför ger jag också mina klitenter olika stretchrörelser, tips på motion som kan stärka kroppen utan att belasta lederna, samt avslappningsövningar. Det kan också behövas mineraler och vitaminer för att hjälpa  kroppen att återfå sina  depåer av byggstenar till vävnaderna.

I den här processen påverkas också organen, eftersom de ofta legat i kläm mellan muskler och skelett som varit "tvinnade" i och med felställningen i ryggraden. Därför kan det vara så att problem med trög tarm, magkatarrer eller menstruationsproblem försvinner. Inte alltid är det så, men ofta.
Om tarmen inte fungerar som den ska kan inte heller kroppen göra sig av med de toxiner som normalt forslas ut med avförningen. Följden blir ofta svullna vävnader, stela muskler och huvudvärk.