Välkommen till Isis Källa Naturmedicin -

källan till helhet och balans          

Muskel och ledvärk

 

Normalt kan man avhjälpa stelhet i muskler och värk i leder genom att röra på sig, och framför allt att stretcha.

Stretching är en underskattad "livförsäkring", och jag kan inte nog poängtera vikten av att mjuka upp sin kropp. De många yogametoderna har väldigt många fina stretchövningar, som även ger balans och energi.

 

Ibland har man dock åsamkat sig låsningar som inte släpper ens med den vanliga stretchen eller motionen. Det kan vara en olycklig tackling i fotbollen, nackspärr när man klippt fruktträden, efter att ha lyft tunga matkassar, eller efter ett utslag på golfbanan. Alltså helt normala rörelser i helt vanliga sammanhang.

Detta kan bero på att det sitter en stark låsning, stukning, felvridning i muskulatur eller skelett.
Jag behandlar med en kombination av flödesmassage, stretch och kiroterapi.

 

Men även känslomässiga blockeringar kan orsaka låsningar i den fysiska kroppen. Ibland ligger dessa blockeringar till grund för en försvagning som visar sig genom tex en ständigt återkommande nackspärr, förkylningssmärta i axlarna varje vår, eller ömma knäleder för "ingen orsak alls" varje år i september.
Då arbetar jag mycket med att hjälpa klienten att gå "bakom" den fysiska smärtan, och komma i kontakt med den känsla eller tanke som orsakar smärtan.

 

Just detta sistnämnda är något som förvånar många människor, men som egentligen är något helt naturligt.
Ju mindre lyhörda vi är för vad som sker inom oss, desto hårdare biter dessa blockeringar sig fast, och vi blir kanske inte uppmärksamma på dem förrän de visar sig i fysiska smärtor.