Välkommen till Isis Källa Naturmedicin -

källan till helhet och balans          

Huvudvärk och migrän

I de allra flesta fall beror huvudvärk på muskulära låsningar och felställningar i skelettet.
Dessa kan bero på monotona arbetsställningar, skador eller anatomiskt oriktigt rörelsemönster.

Ofta påverkas de inre organen av dessa felställningar och ger tex dålig funktion i mag/tarmkanalen, försämrad cirkulation till kroppsdelarna, högt blodtryck mm. Dessa underfunktioner kan i sin tur orsaka ökat slagg i vävnaderna, försurningstillstånd, ökade saltkristaller som senare bildar tex njurstenar mm. Alla dessa åkommor kan orsaka huvudvärk.

Genom att arbeta med energiflöde, cirkulation i muskulaturen och återställandet av skelettet, samt en förändring i tex kost och motion, kan man alltså förebygga och minska (för att inte säga få bort) sin huvudvärk. En så enkel sak som att äta mer frukt och grönt, dricka minst 1½ liter vatten om dagen, minska ner kaffeintaget och ta en halvtimmes promenad varje dag kan göra underverk.

 

När det gäller migrän finns det lite mer komplicerade orsaker till den.
Naturligtvis finns även här stelhet i muskler och skelett, men oftast handlar det även om hormonella störningar i systemet.

Här arbetar jag mer med att skapa balans mellan de olika energicentran som finns i kroppen. Behandlingen blir inte så fysisk som när det gäller "vanlig" huvudvärk.

Som komplement rekommenderar jag ofta olika örtpreparat eller homeopatiska mediciner.

 

Många upplever förändringar redan efter 1-2 behandlingar, men med tanke på hur länge en person har haft sina problem kan det ta längre tid innan de helt känner sig befriade.