Välkommen till Isis Källa Naturmedicin -

källan till helhet och balans          

INFRABASTU

Väldigt många människor vittnar om hur bra de mår av att bada bastu.
En vanlig bastu är uppvärmd till mellan 70 och 110 grader, och där påverkar värmen kroppen utifrån. Porer öppnas upp och svettning sätts igång till följd av hettan i en bastu.

I en infrabastu värmer ljuset upp kroppen inifrån och ut, och höjer kroppsvärmen på ett avslappnande sätt som är mjukt och skönt. Temperaturen i en infrabastu ligger på mellan rumstemperatur och 65 grader. 

Infraljuset är säkert och har många hälsofrämjande effekter.


Minskar stress

I en infrabastu slappnar man av lite i taget, i takt med att kroppen värms upp. Här är man avskild från omvärlden och i den bubblan kan man släppa taget om tankar och måsten. Det är inte ovanligt att man blir så avslappnad att man blir sömnig i bastun.

Detox

Infrabastun är ett sätt att simulera feber. När kroppen har feber öppnas cellerna så att slagg, infektioner och annat skräp svettas ut.

I en infrabastu svettas man från djupet. Genom att svettas släpper kroppen ifrån sig tex kemikalier, tungmetaller och blodfetter effektivt. Det är därför lika viktigt att dricka vatten efter infrabastu som i en sauna, för att hjälpa kroppen rensa ut slaggprodukterna.

Stela muskler och leder

Värmen bidrar till förbättrad blodcirkulation i överspända muskler vilket ger en ökad förutsättning för en normal muskelfunktion. Det infraröda ljuset påverkar många delar av kroppen, även muskelfibrerna. Eftersom infrabastun är cirkulationshöjande har den en positiv inverkan även på hjärta och kärl, samt den inre organen.

Smärtlindring

Smärta lindras genom reduktion av sekundär eller primär muskelkramp. Smärta kan ibland även kopplas till ischias, spänning eller kramp som minskas genom värme som lymfsystemet skapar. Värme kan öka endorfin produktionen vilket minskar smärta och skapar smärtlindring.

Infrabastu och hudbesvär

Infraröd värmebehandling hjäper huden att läka.  Torr och hård hud blir mjuk. Tilltäppta porer öppnas upp och problematisk acne minskar. Skador och ärr kan bli bättre och sår läker snabbare med värmebehandling.  Det innebär alltifrån ett hälsosamt hjärtkärlsystem till bra syresättning i blodet.

Ökad blodcirkulation i kroppen gör huden fastare, förbättrar elasticiteten och färgen. Det ger en friskare hud när döda celler avlägsnas, öppnas och rengör. Huden blir mjuk och len.

Minska i vikt

Genom att infraljuset påverkar cirkulationen förbättras även lymfcirkulationen. Det kan leda till minskning av ödem, vätskeansamlingar i vävnaderna.

Att basta i infrabastu kan vara en bra hjälp för den som vill gå ner i vikt till följd av att man samlar vätska. Detta kan orsakas av hormonella obalanser, som påverkar lymfans funktion.

Infrabastun kan du med fördel boka i kombination med din behandling, tex massage Isismetoden och Lymfmassage
Den ingår även i Paraffinbad och Relaxspa.
Det går att boka Infrabastu Duo 20-60 minuter.


Klicka på knappen så kommer du till bokningskalendern.